Ätbara vilda blommor. Odla dem! Ät dem!

Detta är en lista över välskötta vilda blommor som passar i behållare, trädgårdar och landskap. Finns det något bättre sätt att börja än med ätbara vilda blommor?

Det här inlägget är nästa del i vår serie där mysterierna kring hur man tillagar och äter trädgårdens goda produkter avslöjas.

En trädgård för ätbara vilda blommor

Grönsaksträdgårdar har blivit alltmer populära under de senaste åren. Jag har lagt ner mycket arbete på den inför säsongen. Allt smakar naturligtvis mycket bättre när det kommer från min egen trädgård, men det kräver en massa arbete. Det skulle verkligen vara skönt att ha en grupp ätbara produkter som nästan inte kräver något arbete alls.

Sex av mina favoriter

Tremastarblomma (Tradescantia ohiensis)

Jag föredrar att använda tremastarblommorna som färgglada, gurksmakande tillägg till en grönsakssallad. När jag forskade för min bok fick jag också reda på att andra delar av tremastarblomman äts, men inte lika ofta. Bladen kan användas i sallader eller som te och fröna kan rostas och malas till ett fint ätbart pulver.

Lila temynta (Monarda fistulosa)

Jag älskar att använda temyntans vackra lila blommor när jag kokar mintsmakande te. De kan användas torkade eller färska för detta ändamål och kan också läggas i sallader och ätas råa. Bladen är ätliga och passar utmärkt i sallader.

Anisisop (Agastache foeniculum)

Anisisopens alter ego är agastache rupestris, och det är med goda skäl. Jag kombinerar löven och blommorna för att göra ett mintigt lakritste. Låt 2-3 matskedar krossade färska blad och flera blommor dra i två koppar kokat vatten i fem minuter. Kan drickas varmt eller kylt.

Nattljus (Oenothera biennis)

Ytterligare en växt som kan ätas i sin helhet. Fröna kan användas som vallmofrön för att dekorera bröd och kakor. De ljusgula blommorna passar utmärkt i sallader och bladen kan användas kokta eller råa. Men tänk på att de har en ganska stark smak.

Prärielök (Allium cernuum)

Som namnet antyder tillhör prärielöken familjen lökväxter. Hela växten är ätbar och luktar starkt av lök när den krossas. Jag upplever att löken förlorar sin starka smak när den kokas, och lämnar kvar en mildare smak.

Rölleka (Achillea millefolium)

Röllekan har en stark och bitter smak; den smakar inte särskilt gott rå, men blir en bra krydda när bladen torkas och krossas. Jag gillar att lägga till den i kötträtter.

Sammanfattning

Överväg att lägga till några av dessa inhemska, fleråriga vilda blommor i din grönsaks- och örtagård i år. Du kommer att locka till dig en mängd pollinatörer, och vet du vad det bästa är? Du behöver inte plantera om varje år!

error: Innehållet är skyddat
Search