5 enkla saker i en terapeutisk trädgård

Du behöver inte vara sjuk eller ha ont för att upptäcka fördelarna med en terapeutisk trädgård. Det räcker med att gå in i trädgården för att känna dess positiva effekter på din fysiska och psykiska hälsa.

Även om en stor eller kommersiell terapeutisk trädgård på en anläggning kan vara formellt designad och strukturerad av professionella trädgårdsterapeuter, är det definitivt möjligt för dig att skapa en egen mindre formell design för din uteplats, dina väggar eller din balkong med hjälp av lite sunt förnuft och intuition.

Du kan skapa välbefinnande i din trädgård utan att behöva göra en helt ny trädgårdsdesign. Allt du behöver göra är att införliva några enkla idéer för att göra din nuvarande trädgård till ett mer terapeutiskt rum.

Att få in mer välbefinnande i trädgården är oftast ett samarbete. Samla din familj och dina grannar och bestäm vad ni vill att trädgården ska ge er. Gör en lista över de tre viktigaste sakerna för er utifrån era hälsoproblem, och införliva sedan den förenklade listan i den slutliga designen. När de grundläggande målen är framtagna är det möjligt att prioritera designelement som fontäner, behov av gångvägar och typer av växter som ska användas i trädgården.

För bakgårdar eller sidoträdgårdar kan du förena områdena genom att inkludera hårda landskapsmaterial – till exempel stigar, uteplatser och sittplatser – som rabatterna kommer att omge. När du väl har bestämt hur du vill utforma ditt hårda landskapsmaterial och din rabatt kan du överväga att lägga till växter med textur, form, variation, färg, arom – allt som ger ett terapeutiskt värde.

Använd färre kemikalier

Ett säkert sätt att ge din trädgård ett element av välbefinnande är att inte göra någonting! Låt bara din trädgård vara naturlig och tillsätt inga produkter som innehåller kemikalier. Alla helande trädgårdar bör vara ekologiska och ha giftfria växter så att alla gäster kan känna sig trygga och uppmuntras att röra vad som helst.

Det är också viktigt att ha en ekologisk trädgård eftersom den då är miljövänlig. Använd naturmaterial i din trädgård som främjar hälsan och är säkra för miljön. Material som krukor och kanter bör inte behandlas med kemikalier. Denna uppmärksamhet på säkerheten i ett trädgårdsområde där människor kommer att röra vid, lukta på och äta växter är avgörande för välbefinnandet.

Spara på vatten

Återigen, gör det lättare för dig själv. Odla torktoleranta växter, och vattna bara när du behöver. Även om det är acceptabelt att plantera en trädgård som kan vara vattenslösande, är det vettigt att bygga en trädgård som kräver mindre vatten för att underlätta underhållet av den och för att skona miljön. Använd ett droppsystem, och placera växter med liknande vattenbehov tillsammans.

Funktionalitet är nyckeln

Trädgården ska tillgodose specifika behov av läkning och ta hänsyn till och stödja eventuella begränsningar som trädgårdsmästare eller besökare kan ha. Även om det är viktigt att ha en vacker och visuellt tilltalande trädgård, bör du se till att din trädgård är funktionell. Till exempel bör du erbjuda breda och öppna gångar, ha växter som tillgodoser trädgårdsbesökarens specifika behov och se till att trädgården är säker för besökare och trädgårdsmästare.

Gör den lättskött

Att ha en komplicerad eller svårskött trädgård motverkar ditt grundläggande behov av att ha en trädgård som är njutbar. Designa en trädgård som är lätt att sköta om och bevara.

Var försiktig med pengar

Planera dina utgifter för trädgården för att hålla din design kostnadseffektiv. Med smart planering kan du minska, återanvända och återvinna trädgårdskonst, material för gångvägar och trädgårdsmöbler för att hålla kostnaderna nere. Det är inte nödvändigt att bygga Taj Mahal på din bakgård: håll den liten och effektiv.

error: Innehållet är skyddat
Search