Tvinga blommande grenar att blomma inomhus

Att tvinga blommande grenar är termen för att få växter att blomma inomhus. Begreppet kan dock vara lite för starkt för avklippta grenar.

Att tvinga fram lökar kan innebära månader av nedkylning, plantering, bevattning och tillväxt. Lökar behöver verkligen en stark uppmaning för att växa och blomma inomhus. Att tvinga fram blommande grenar kräver dock mer mild uppmuntran än en stark arm.

Missförstå mig inte, jag är helt för konsten att tvinga fram lökar inomhus. Jag gör det själv. Arbetet är terapeutiskt, och resultaten är värt besväret. Att se och lukta på vårens tecken långt innan de kommer att kunna njutas av i trädgården är en uppbyggande upplevelse. Men jag kan också uppskatta hur lätt det är att klippa grenar utomhus för att snabbt använda dem i blomsterarrangemang runt huset.

När ska man skära av dem?

Du kan börja leta efter grenar i slutet av vintern, efter minst sex veckors kallt väder. Knopparna på många blommande träd och buskar har bildats året innan och väntar bara på några veckors varmt väder för att bryta sin dvala. Ta då in de avklippta grenarna i huset, lägg dem i vatten och ställ dem på en sval och skuggig plats så att de gradvis kan värmas upp till inomhustemperaturen. Det kan ta några veckor innan de blommar, men de kommer att pryda ditt bord mycket tidigare än din trädgård på detta sätt.

Personligen gillar jag att ta in grenar precis innan de börjar blomma utomhus. Om temperaturen redan stiger och du ser att knopparna börjar svälla, klipp av grenarna så bör de blomma om några dagar. Direkt tillfredsställelse!

Hur man skär av dem

Klipp av grenarna med en ren beskärare och med rätt snitt för att skydda resten av växten som du lämnar kvar. Korrekt beskärning görs vid basen av den grenen som du vill ta bort där den växer från stammen, marken eller en större gren. Du klipper precis vid toppen av grenens krage, en bredare del av grenen där den ansluter till den större grenen eller stammen. En ren och vass beskärare ser till att snitten blir rena och jämna. Lämna inte kvar stubbar (en gren som är kvar ovanför kragen men som inte har några knoppar), och slit inte av grenen. Båda dessa sätt är skadliga för det träd eller den buske som du vill behålla i din trädgård!

När du har tagit bort grenarna från värdväxten på rätt sätt ska du klippa av och slänga alla delar av grenarna som inte är dekorativa. Skär stammen i en vinkel och slå några gånger med en hammare för att verkligen sprida ut träet så att det absorberar mest vatten. Klipp om och krossa grenarna med några dagars mellanrum för att blommorna ska hålla så länge som möjligt.

Arrangemang av blommande grenar

Arrangera blommande grenar i vaser, flaskor eller burkar med smal hals (en bred hals håller inte arrangemanget upprätt). Stora grenar ser fantastiska ut i en demijohn eller en lämplig ersättare som en äppeljuiceflaska i glas.

Balansera arrangemanget med höga bågformade grenar i flera riktningar och några kortare grenar i mitten för att skapa fyllighet.

error: Innehållet är skyddat
Search