Hur du blir av med mördarsniglar i trädgården

Om det finns en växtvärldens Godzilla skulle det kunna vara mördarsnigeln. Dessa slemmiga skadedjur rör sig visserligen långsamt, men de kan göra stor skada.

Lita på mig, min sallad har upplevt några ganska dåliga dagar! Som tur är vet jag hur man hindrar mördarsniglarna från att ta över. Här är allt jag vet om hur man blir av med mördarsniglar i trädgården, 100 % naturligt.

Mördarsniglar har alltid varit ett av mina favoritdjur. Det är något med deras storlek och aptit som gör att jag respekterar dessa slemmiga varelser! Men det finns inget värre än att barfota råka trampa på en, för oavsett hur mycket du tvättar dig så sitter slemmet fast en dag eller två.

Om du har mördarsniglar i trädgården och de äter mer än sin beskärda del, har jag några knep som hjälper dig att få bort dem från dina dyrbara grönsaker och ut ur trädgården.

Även om jag inte på något sätt hejar på sniglarna, kom ihåg att de är en del av den naturliga näringskedjan. Eftersom så många djur, som paddor och fåglar, äter sniglar, bör du motstå frestelsen att förgifta dem eller använda bekämpningsmedel. Detta kan inte bara påverka dem som äter sniglarna, utan även skada omgivande nyttoinsekter.

Välj i stället den naturliga sättet! I slutet av den här artikeln kommer du att ha fått en hel del verktyg och kunskap om hur du kan bli av med mördarsniglar i trädgården.

Mördarsniglar i trädgården

Mördarsniglar är sniglar utan skal, och ser ut som feta maskar med slemmiga och mjuka kroppar. Detta slem skyddar deras hud från att torka ut och de lämnar ofta spår av det i sitt kölvatten. På huvudet har de två känselspröt som används för att se. Som alla sniglar är de inte kända för sin snabbhet.

Oftast är de ljusbruna eller grå och ibland har de mörka fläckar. Du kanske till och med får syn på en färgstark sort, som den ljusgula banansnigeln i nordvästra Stilla havet. Dessa mjuka varelser är ganska stora, från 1 cm till mer än 5 cm långa.

På vintern stannar sniglarna kvar som ägg och gömmer sig i skyddade områden som växtrester, mull, stenar och löv. Äggen kläcks under våren och försommaren. Du kan hitta sniglar i trädgården från vår till höst i svala, fuktiga och skuggiga områden. De är mest aktiva på natten eftersom de inte gillar varma eller torra förhållanden.

Vad äter sniglar?

Sniglar älskar att äta blad på växter, mognande frukt och grönsaker och ruttnande växter på marken, särskilt plantor och bladgrönsaker. Särskilt känsliga växter är sallad, kål, basilika, jordgubbar, dagliljor, riddarsporrar och dahlior. De håller sig i skuggan, så de flesta växter som växer i full sol klarar sig bra.

Sniglar har tusentals mikroskopiska tänder som kallas radula. På grund av sina spetsiga munnar skapar de oregelbundna hål när de äter. Även om lite gnagande inte skadar växterna, kan mycket matning allvarligt försvaga eller döda dem.

Om du misstänker att sniglar äter på dina växter, men ännu inte har sett dem, kan du försöka gå ut på kvällen. De brukar vara mer aktiva när solen går ner. Använd en ficklampa för att hitta dem och leta efter deras slemmiga skimrande spår. Usch!

Hur du blir av med sniglar i trädgården på ett naturligt sätt

Om sniglarna har tagit över, få inte få panik. Det finns en hel del effektiva metoder för att bli av med dem och de är verkligen inte de värsta skadedjuren att ha i trädgården. Här är tips som hjälper dig att bli av med ett angrepp. Dessutom har jag inkluderat idéer om förebyggande åtgärder, vilket är så mycket viktigare!

Torka ut trädgården

Eftersom sniglar älskar fuktiga förhållanden bör du försöka göra din trädgård mindre fuktig för dem. Ta bort täckdukar på fuktiga områden eftersom de skuggar jorden och håller den sval och fuktig för sniglar att leva i.

Du kan också beskära lägre grenar på träd och buskar så att mer solljus kan strömma igenom. Dela eventuella växter för att få mer luftcirkulation. Sätt upp pålar på växterna för att hålla dem utanför jorden så att sniglarna inte kan komma åt dem.

När det gäller jorden kan du förbättra dräneringen genom att tillsätta kompost. Mull suger åt sig vatten, så ta bort överflödig mull och växtrester till en annan del av trädgården som inte är drabbad av sniglar.

Ändra dina bevattningsvanor

För att undvika extra fukt kan du fundera över dina bevattningsvanor och om de kan ändras. Vattna på morgonen så att växterna hinner torka ut under dagen och absorbera vattnet. Vattna alltid vid plantans bas och inte ovanför. Använd droppbevattning eller vattna för hand.

Byt ut dina växter

Om sniglarna inte får nog av dina växter kan du försöka plantera något annat. Sniglar tenderar att undvika växter som gillar sol, så försök att flytta alla växter som tål sol till dessa förhållanden.

I stället kan du välja torktåliga växter så att du kan vattna området mindre ofta och göra det mindre gästvänligt för sniglar. Du kan också leta efter skuggiga växter som sniglar inte tycker om, till exempel ormbunkar, prydnadsgräs, flox, klematis och dagöga. Sniglar gillar inte heller träd och buskar lika mycket.

Handplocka sniglarna

Om du har stora sniglar eller inte så många kan du faktiskt plocka upp dem för hand från dina växter. Titta under löv, stenar och skräp för att hitta dem i sina gömställen.

Fånga sniglarna

Sniglar är otroligt duktiga på att gömma sig, så använd det till din fördel. De gillar att gömma sig under behållare, brädor och platta stenar. Jag gillar att lägga ut en platt träbräda för att locka dem. Nästa morgon lyfter jag upp den och skopar upp dem som gömmer sig. Lägg tillbaka brädan och upprepa tills du har fått alla.

Ölfällor

Sniglar älskar öl. Du kan lura dem genom att gräva ner en behållare så att den ligger i nivå med marken eller genom att använda en grund bricka fylld med öl. Sniglarna lockas av den jästa lukten när de letar efter den. Kontrollera dessa ölfällor ofta och byt ut dem tills de inte längre behövs.

Använd koppar

Koppar kan faktiskt avskräcka sniglar eftersom metallen reagerar med deras slem. Du kan köpa dessa kopparremsor bara för sniglar, men se till att de är tillräckligt breda för hela snigeln när du köper dem. Placera dessa remsor horisontellt eller vertikalt. Denna förebyggande metod fungerar bäst i små trädgårdar och krukor.

Locka dit rovdjur

Om du har många sniglar eller om de återkommer år efter år kan du bjuda in dem som befinner sig närmast över i näringskedjan att ta hand om saker och ting åt dig.

Skalbaggar, ormar, paddor, sköldpaddor och fåglar gillar att äta sniglar. Ta reda på hur du kan göra din trädgård mer vänlig för dessa djur, så att de gärna kommer in och äter upp dina sniglar.

Så plantor inomhus

Fröplantor är en favorit för sniglar och de mest drabbade av snigelskador. Försök att starta dina plantor inomhus och låt dem växa så mycket som möjligt så att de blir tillräckligt starka för att klara av snigelskador. Du kan också plantera dem i upphöjda bäddar för att undvika sniglar. Jag odlar min sallad i ett vinfat bara för att hålla den borta från sniglar!

Vanliga frågor om sniglar

Hur många näsor har en snigel?

Sniglar har inga traditionella näsor. De har två tentakler med näsborrar som de använder för att lukta och två tentakler på toppen av huvudet som de använder för att se. Detta får ibland folk att tro att sniglar har fyra näsor, vilket inte är sant.

Är sniglar giftiga?

Sniglar i trädgården är ogiftiga, så du behöver inte vara alltför orolig om du stöter på en snigel eller om ditt husdjur äter en snigelkropp. Deras slem kan bära parasiter (oftast ringorm), så om du rör vid en snigel eller dess slem ska du tvätta händerna ordentligt.

Var kommer sniglar ifrån?

Sniglar kläcks från ägg på våren och försommaren. De dras till svala och fuktiga förhållanden och hittas oftast i trädgårdens skuggiga delar i fuktig jord. Du kan också hitta dem i kompostbehållare, under stenar, bland ruttnande växter och på dina ömtåliga växter.

Har sniglar verkligen 30 000 tänder?

Sniglar har ungefär 27 000 tänder! Deras böjliga, mikroskopiska tänder kallas radula. De förlorar och ersätter dessa tänder vid behov.

error: Innehållet är skyddat
Sök